Ev dekorasyonunda zamanın modası ahşap yer döşemeleri… Ve ev dekorasyonunda doğallık için de laminant parke uygulamaları… Laminant parke, evinize oldukça doğal bir sıcaklık katması ile tercihiniz olmayı başarıyor; peki ya, laminant parke için ustalara bir dünya para saymaya gerek var mı? Artık yok… Bu yazımızda size, laminant parke nasıl yapılır sorusunun yanıtı ile birlikte, laminant parke hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Laminant parke hakkında bilgi aldıktan sonra, laminant parke nasıl yapılır sorusunun yanıtını bulmakta da zorlanmayacaksınız… O halde, laminant parke, sizin için artık ustaların insiyatifinde bir ev dekorasyon malzemesi değil… Buyrun laminant parke hakkında bilgilerimizi paylaşmaya başlayalım…

Laminant parkelerin bir dezavantajı olduğu düşünülür: Her ne kadar laminant parke ile evlerin daha doğal; ve daha sıcak olduğu bilinse de, laminant parkelerin kabarma; ve genleşme gibi bir takım olumsuzluklarının da olduğu söylenir… Laminant parke hakkında bilgi edinir; ve laminant parke nasıl yapılır sorusuna yanıt ararken, laminant parke döşemesinin 48 saatlik bir bekleme sürecinden geçmesine izin verin… Görün bakın, kabarma; ve genleşme problemi nasıl ortadan kalkacak…
Laminant parke nasıl yapılır sorusunun bir diğer yanıtı da, laminant parke yapmadan önce zemin etüdü uygulanmasının gerektiğidir; ve bunun için mastar kullanılması önerilmektedir. Mastarı zemine koyduğunuzda, altında 3 mm boşluk kalması gerekmektedir.
Laminant parke, yer döşemesinin uygulanmasında, şiltenin döşenmesinden önce, zemine, yerin ölçülerine uygun bir naylon sermeyi unutmamalısınız… Laminant parke hakkında bilgi verirken, bu noktanın da gözden kaçırılmaması gerekmektedir.
Laminant parke nasıl yapılır sorusunun yanıtlarını sıralamaya devam ederken, mesafe takozlarının da unutulmaması gerekmektedir. Mesafe takozlarının, duvardan minimum 1.5 cm uzakta bırakılması önerilmektedir.
Laminant parke hakkında bilgi verirken, yer döşemesi uygulaması öncesinde, mesafe takozunun duvara paralel olarak yerleştirilmesi gerektiğini; ve sonrasında bir düz çizgi çizilerek duvarın profilinin panele uygulanması gerektiğini; ardından da panelin ayarlanması gerektiğini unutmamanızı öneririz…
Laminant parke nasıl yapılır sorusuna yanıt bulmaya devam ederken, panelin ilk sırasında, lamba ve zıvananın birbirine bakacak şekilde yerleştirilmesine dikkat edin. Panelleri yerleştirmeye devam ederken, iki panelin kafalarının kesişim noktasına da bir panel yerleştirmeniz gerektiğini unutmayın… Bunun sebebi, laminant parkelerin aşağı kaymasını önlemeyi amaçlamaktır…
Laminant parke uygulamasını gerçekleştirmeye devam ederken, iki panelin kafalarının yan yana konulması; ve takoz yardımı ile, birbirlerine çakılarak, kafalarının birleştirilmesi gerekmektedir.
Laminant parke uygulaması gerçekleştirilirken, ilk sıranın sonuna gelindiğinde, son eklenen laminant parke ile, duvar arasında kalan mesafeyi iyi bir şekilde ölçün; ve sonra, laminant parkeyi bu ölçüye uygun şekilde kesin… Laminant parkeyi kesmeden önce, düz bir çizgi ile çizin; ve daha sonra, çizgi üzerinden gerçekleştireceğiniz kesim işlemini dekupaj ile uygulayın… Çektirme demirini duvar tarafına yerleştirip, çıkıntının olduğu tarafa da, duvarın ters yönünde çekiç ile vurarak, laminant parkeleri birbirlerine bağlayın.
Laminant parke nasıl yapılır sorusunun yanıtı için, laminant parke hakkında bilgi verirken, birinci sıranın tamamlanmasından sonra, ikinci sıranın uygulanacağı yönde ince bir tabaka halinde tutkal uygulanması gerektiğini de unutmamalısınız. Diğer panelleri de aynı şekilde birbirlerine eklemeyi unutmayın…

Laminant Parke Nasıl Yapılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir